Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Nyár Legtrendibb Party Sminkje 10 lépésben!

2009.06.18

A Nyár Legtrendibb Party Sminkje 10 lépésben!

 

Tündökölj egész este, legyél te az éjszaka királynője! Ezzel a sminkkel egy percig se maradsz észrevétlen, s a nyár legtutibb bulijaira is simán bevállalhatod. Dobd fel az estét egy tuti csillogós extrém sminkkel és meglátod, az éjszakai élet körülötted forog majd. Vigyázat nem fogsz unatkozni!

Dobd fel a nyár esti bulikat az évszak legextrémebb sminkjeivel. Bemutatunk egyet, amit a nyár nagy slágere, a lila ihletett. Csillogásoddal beragyoghatod a nyári estéket, és ha még az extravagáns műszempillát is bevállalod, tuti sikert aratsz. Vágj bele lépésről lépésre!
1.     Első lépés:Arctisztítás
Egy vattakorong és a bőrtípusodnak megfelelő arctej segítségével tisztítsd meg bőrödet az egész napos rohangálás poraitól, majd arcvízzel töröld át az arcodat.

Kép
fotó: Juhász Orsolya

Második lépés: Korrektorozás
Legjobb, ha zsíros korrektort használsz, amit többnyire rúzs kiszerelésben lehet kapni.
Ne feledd, a korrektornak mindig világosabbnak kell lennie, mint a bőröd.
Vidd fel pontozva a korrektort, a szemed alatti résznél kezdve, majd pedig a többi területre, amit takargatni szeretnél. Ujjbegyeiddel ütögesd be a korrektort, hogy egyenletes és tartós legyen.

 

KépKép
3.     Harmadik lépés: Alapozás
Az alapozót először a homlokodon próbáld ki. Használj zsíros alapozót, így azt bevizezett gumiszivaccsal viheted fel az arcra. A homloktól haladj lefele és a végén ne felejtsd el a nyak és a fej közötti átmenetet! Ecsettel egyengesd el, majd ujjbegyeiddel ütögesd be finoman, hogy tartós legyen.

Kép

 

 4.     Negyedik lépés: Púderezés
A púdert puffnival vidd fel a homloktól lefelé haladva. A hajlatoknál ecsettel simítsd el és szedd le a fölösleget. A púderrel lemattítod és fixálod az alapozót, így nem fog csillogni az arcod.

»A púder még a következő lépésnél is jól jöhet mikor is a szemed fested („lepergő” (por) festékkel). Ha ugyanis a szem alatti részre ecsettel felviszed a porpúdert, akkor az a szem festése közben lepergő festéket felfogja. A végén egy nagy ecsettel csak leszeded a púdert és a rá pergett fölösleges festéket. Így sok bosszúságtól megkíméled magad
J.

5.     Ötödik lépés: Szem festése
Az idei trendhez igazodva lila színt választva fesd meg a szem „keretét”. Kívül sötétebb árnyalatú lilát, míg beljebb világosabb árnyalatú rózsaszínt használj. Ezzel a technikával nagyítod a szemet és kiemeled – jelen esetben kék – színét.
Első lépésként felül s majd alul is egy „alap keretet” fess a szemnek, finomabb lilával- (satírozd el fülpiszkálóval a kontúrokat)- majd vidd rá a sötét csillogó lilát és itt is satírozd el a kontúrokat, de már hagyhatod jóval erősebbre. A csillámpor alá speciális krémet rakj, hogy megtartsa a csillámport és ne engedje leperegni.(Ezt a krémet többnyire lehet a csillámpor mellé vásárolni, de akár egy kis arctejjel is helyettesítheted).
Következő lépésként egy világosabb lilás rózsaszín „gyöngyház” csillámot válassz, amit a szem belső részére vigyél fel (ha akarod felül és alul is egyaránt, tetszés szerint). A két szín között finoman - itt már ecsettel – satírozd el a kontúrokat.

KépKép

 

KépKép

Kép

6.     Hatodik lépés: Szempilla festése (+Extra: műszempilla)
Tanácsos spirálozás előtt szempillabalzsammal alul felül bekenni a pillákat. Így karbantartod szempilláidat és hidratálod őket.
Alul s felül spirálozd ki a szempilláidat.(Van, akit zavar alul a szempillaspirál, annak csak felül ajánlott kifesteni a pilláit).Mikor megszárad, nézd meg, hogy mennyire ragadtak össze a pillák és fésüld ki őket szempillafésűvel.
Ha nem raksz fel műszempillát, használj bátran szempilla göndörítőt, mely szép ívet ad pilláidnak.


Kép

Hetedik lépés: Szemöldök festése
Rajzold meg illetve fesd be a szemöldököt, vagy éppen változtasd meg annak formáját és színét. Állítsd össze és találd meg azt a színt, ami a legjobban harmonizál az arcoddal. Legjobban a hajad színével megegyezőt ajánlom.

Kép

 

 

 

8.     Nyolcadik lépés: Pirosítás
Az archoz, sminkhez megfelelő pirosítót válaszd (jelen esetben bronzos barnát – de akár rózsaszínt is választhatsz) és vidd fel az arcra nagyecsettel. Majd finoman, kézzel, simítsd el, hogy ne maradjon kontúros. Többnyire a járomcsont és a fültő közti szakaszt festjük.(Milyen archoz, hogy áll jól).

9.     Kilencedik lépés: Száj festése
Először szájbalzsamot (szőlőzsírt) vigyél fel a szájra, ecsettel, majd fesd be rózsaszínű rúzzsal s a végén finom, enyhén csillogó gyöngyház fényt tegyél rá. ( Itt kedv szerint variálhatóak a színárnyalatok, a rúzsok, kontúrceruzák és szájfények).

KépKép
Tízedik lépés: Extra – Műszempilla
Kedv szerint válogatható, soros illetve szálankénti. Itt egy soros műszempillát tettünk fel, a könnyebbség kedvéért. Fogd meg kézzel vagy csipesszel a műszempillát és műszempilla ragasztóval vékonyan kend be azt a részét, amelyikkel a szemhéjra ragasztod. Ezek után helyezd fel közvetlen a szempillák vonala felé. Nyomd össze” a műszempillát a szempillával, hogy ne álljanak el egymástól) Egyengesd el és tartsd ott, amíg a ragasztó megfogja


Kép

És kész is a nyári esti party smink! Irány a buli!

 

 

 

 

 

Egy pár jó tanács:

·           Ne nyomd ki a pattanásod smink előtt, különben nehéz lesz eltűntetni.

·      A smink alapja a tiszta arcbőr, így hát mindig tisztítsd le az arcod mielőtt sminkeled magad.

·         Ne feledd, a korrektornak mindig világosabbnak kell lennie, mint a bőröd. Ha ujjbegyeiddel beütögeted a korrektort és az alapozót akkor egyenletes és tartósabb lesz.

·           Ha hófehér púdert használsz, mindegy milyen sötét a bőröd – beolvad és plasztikus lesz az arcod!

·              Használj a bőröd színével egyező alapozót.

·           Ne felejtsd el alapozásnál az átmenetet az arc és a nyak között!

·        Ne felejtsd el lemattítani az alapozót!

·     Nagyítja a szemet, ha kívül mindig sötétebb belül pedig világosabb színeket használsz.

·      Ha szép sminket szeretnél, satírozd el a kontúrokat fülpiszkálóval (vagy „satírecsettel”)

·       Szemöldököd megfestésénél ügyelj a megfelelő színre (ez többnyire a hajad színével a legszebb, ha harmonizál)

·         Fésüld ki szempillafésűs ecsettel az összeragadt szempillákat.

·         Figyelj rá, hogy ne legyen nagyon erős és kontúros a pirosító.

 

Kiss Anna Zsófia