Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az 5 legtrendibb szandál nyárra

2009.06.07

Hollywood-ban már hódít a szandál őrület, ami hozzánk is megérkezett. Idén nyáron a minél színesebb és extrémebb lábellik a garantált befutók, és nem csak a vörösszőnyegen! Összegyűjtöttük az 5 legdivatosabbat, hogy Te is úgy tündökölj akár egy sztár.

A szín, a forma és az anyag sem szabott gátat a tervezők fantáziájának. A tavalyihoz képest még extravagánsabb szandálokkal örvendeztettek meg minket. Mert hát melyik nő nem imádja a gyönyörű lábbeliket!

És idén valóban mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Legyen szó magas-vagy lapos sarkúról netán pántos vagy rikító színűről, mindegyik egytől egyig nagyon divatos.

Ahhoz, hogy te is megtaláld a legmegfelelőbbet, összegyűjtöttük a nyár legtrendibb fazonjait. Érdemes megnézni őket!

1. Gladiátor szandál

Egy kis múltidézés, de most igencsak távoli múltba révedtek a tervezők. Az ókori Rómából vették az ihletet az idei nyár egyik nagy slágeréhez, a gladiátor szandálhoz. Ez a fazon nagyon jól mutat farmerral vagy szoknyával is. Többféle sarok közül választhatunk, attól függ, hogy hétköznapi rohanósat vagy alkalmit keresünk. Egy biztos, nagyon jól fogják a lábat.

 

Kép

 

A kép forrása: 

 

2. Rikító színű szandálok
 
A rikító, ebben az értelmében korántsem negatív jelző, épp ellenkezőleg! Azt jelzi, nincs tabu, válaszd azt a színt, amelyik csak tetszik és viseld bátran. És valóban, akár mindegyik felsődhöz vehetsz egy-egy szandált, mert színekben nem lesz hiány a polcokon. Csak a pénztárcád bírja a strapát… Ennél a fazonnál is épp úgy trendi a teljesen lapos sarkú és a magas sarkú. Hogy csatosat vagy bebújósát választasz, az már a te ízlésedtől függ.

 

 

Kép

 

A kép forrása: 

http://www.collegefashion.net/trends/top-5-spring-summer-2009-shoe-trends/

 

3. Szandál egzotikus kiegészítőkkel

Gyöngy, drágakő, madártoll, rojt, virág vagy szegecs, mindegy csak a szandálodon legyen! A hangsúly az egzotikusságon van. Igaz, ez a típus biztos nem egy ámuló tekintetet vonzz majd, de akit ez nem zavar ne habozzon és vegyen egyet. Egy biztos, mindegy milyen ruha van rajtad, ha ilyen cipőt viselsz.

 

Kép

 

A kép forrása: 

 

4. Szandál „fűzővel”
 
A fűzős szandálok nagyon praktikusak. Sokszor úgy érezzük majd kiesünk a magas sarkúból, ezért mind a tíz lábujjunkkal belekapaszkodunk. A fűzővel viszont a lábunkhoz erősíthetjük a szandált, és így bátran futhatunk a busz után. Másrészt kecsessé varázsolják a lábat, így szoknyával nagyon jól mutatnak. Aki viszont nem szeret reggel a felvétellel bajlódni, inkább a csatosak közül válasszon.

 

Kép

A kép forrása: 

 

5. Hüllő mintás szandál

 Az állatvilágból vett minták idén nagyon divatosak. Azonban nem kell megrémülni, természetesen lehet műbőrből is a szandál. Ebben az esetben még az ára is kedvezőbb. Az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is kedvelt a krokodil bőr, de és előtérbe kerültek a kígyó minták is. A színkavalkád itt is hatalmas. Csak győzzünk választani.

Kép

A kép forrása: 

http://www.fashionising.com/trends/b--Shoes-in-2009-Shoe-Trends-for-SpringSummer-2009-1488.html

 

Somkuti Dóra