Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csinosan, nyeregben

2009.06.10

 

A biciklisruha ideje lejárt! Ma már a bicajosok egykor nélkülözhetetlen viseletét, a passzos rövidnadrágot is csak lányok hordják, azt is szoknya alatt, és egyébként is leggingnek hívjuk. Az utakat Magyarországon is egyre több kerékpáros lepi el, és lassan mindenki számára egyértelmű lesz, hogy a biciklizés nem egy kűzdősport. Ily módon nincs is szükség különösebb ruházatra: a lényeg, hogy kényelmesen tudj kerekezni, és ne akadjon be a ruhád sehova. Meglátod, jókedvűen és frissen fogsz a munkahelyedre érkezni!

bicikli, bicaj, kerékpár Ha elvárják tőled az elegáns megjelenést, és mindennap kosztümöt vagy öltönyt kell viselned, akkor sem kell megijedned. Csak néhány praktikus dolgot kell figyelembe venned. Célszerű időben elindulnod, hogy kényelmes tempóban tekerhess – kellemetlen lenne például egy fontos megbeszélésre lógó nyelvvel és a hátadon csordogáló verejtékkel megérkezni. Lányoknak kimondottan ajánlott a váltócipő! Ha a magassarkú a lábadra nőtt, akkor se abban tekerj, mert nem csak, hogy veszélyes, de megsérülhet vagy tönkremehet a cipőd. És egy szép férfi bőrcipőn is, kimondottan rosszul nézne ki egy pedál okozta sérülés.
 
Akkor a legegyszerűbb a dolgod, ha nincsenek különösebb elvárások a megjelenéssel szemben. Ilyenkor a legkényelmesebb ruha, a legcélszerűbb. Egy farmer és egy blúz vagy ing épp megteszi. Ha nem akarod, hogy a nadrágod szára olajos legyen a lánctól, fillérekért tudsz beszerezni nadrágcsiptetőt bármelyik kerékpárboltban. Ha könnyen megizzadsz, célszerű egy váltópólót vinni magaddal a táskádban. Mi több, ha már úgy is a hatalmas batyu a divat, bátran dobd be a pumpádat a cuccaid közé, bármikor szükség lehet rá! Lányok, szoknyában is bátran pattanjatok két kerékre! Egy bő, vidám, lenge szoknya igazán jól mutat a vasparipa zsokéján. Ha félted a kedvenc darabodat, szerezz be egy szoknyavédőt a hátsó kerékre, ez megóvja attól, hogy összekoszolódjon a küllőktől, vagy elszakadjon.
 

 

3 dolog, ami mindig legyen nálad kerékpározáskor:

 

  • pumpa
  • lakat
  • lápa előre és hátulra

 

Ha van speciális munkaruhád, akkor egy nagy hátizsákra vagy biciklistáskára lesz szükséged. Ebben el tudod vinni a formaruhát, és abban tekersz, amiben csak akarsz. A nagy táska mindenképpen ajánlott, legyen szó csomagtartóra szerelhető változatról, előre felszerelt kosárról, futárzsákról, vagy egy sima táskáról. Praktikus, ha van hova tenned a cuccaidat, hiszen eléggé körülményes kormányozás közben a holmiddal bíbelődni.

bicikli, bicaj, kerékpár Jól jöhet egy napszemüveg, ha nagyon erősen süt a nap. De az sem árt, ha az esőkabátodat is magaddal hordod, mert jól esik néha egy kis nyári zápor, de megnehezíti a kerekezést, ha csöpög a ruhádból a víz. A városi kerékpáros közlekedés elengedhetetlen kelléke továbbá a csengő. Főleg akkor hasznos, ha osztott kerékpár- és gyalogúton haladsz, ahol kulturált csengetéssel tudod figyelmeztetni a sétálókat, hogy közeledsz. Így elkerülheted többek között azt, hogy eléd lépjenek, vagy megijedjenek.
 

Ha megvan a megfelelő öltözék, nincs más hátra, mint felpattanni a kerékpárodra, és eltekerni a munkahelyedre. Hazafelé is sokkal jobban fogod élvezni a szabadságot, és kicsit a fejedet is kiszellőzteted az egész napos munka után. Ne felejts el rámosolyogni a szembejövő kerékpárosokra és a világra!

Balogh Anna

A képek forrása:

 

A mappában található képek előnézete Csinosan, nyeregben